A kutyákra is hat az időjárás változás?

A kutyákra is hat az időjárás változás?


Kaphatnak a kutyák szezonális affektív zavart?

A kutyákra is hat az időjárás változás?

Kaphatnak a kutyák szezonális affektív zavart?

A hideg időjárás és a hosszú éjszakák sajátos változatát adhatják a kutyáknak a szezonális érzelmi zavarról. Így lehet észrevenni a jeleket, és feldobni kutyája hangulatát
Ahogy a nappalok egyre rövidebbek és hidegebbek, az emberek gyakran szomorúnak érzik magukat, vagy nincs motivációjuk bármire. Ezen érzések egyik lehetséges oka a szezonális affektív zavar (SAD), amely gyakori a hideg hónapokban.
Bár tudjuk, hogy az emberek szenvedhetnek a SAD-tól, a kutyák is kaphatnak SAD-t?
A Puppy Hero szakértői arra törekedtek, hogy hasznos információkat nyújtsanak a kutyatulajdonosoknak a témában, és   felvázolták az összes lehetséges SAD-tünetet, amelyre a kutyatulajdonosoknak oda kell figyelniük, valamint hasznos tippeket adtak a kedvencük megsegítésének legjobb módjaihoz.

Öt jel, hogy kutyájának szomorúsága lehet: 

  • Ha letargikus vagy a szokásosnál többet alszik, az egy lehetséges jele lehet, hogy kutyája szomorúságban szenved.
  • Képtelenség jól aludni, állandóan nyugtalannak vagy szomorúnak tűnik.
  • Étvágyváltozások – nem akarnak enni, vagy többet esznek, mint általában.
  • Szokatlan viselkedésbeli változások , például helytelen viselkedés, fokozott ingerlékenység vagy agresszió.
  • Kicsit, vagy egyáltalán nem akarnak olyan játékokat játszani, amelyeket egyébként szeretnek, gyakorolni vagy sétálni .
Ne feledje, hogy a fenti tünetek néha valami más következményei lehetnek. Lehetséges, hogy kutyája rutinjában vagy környezetében olyan változás történt, ami miatt kényelmetlenül érezte magát.
Annak érdekében, hogy megtudja, hogyan segíthet a legjobban kedvencének, figyelje meg egy ideig viselkedését, és ha szükséges, forduljon állatorvoshoz , mielőtt bármilyen intézkedést megtenne.

Szezonális érzelmi zavarban szenvedő kutya szomorúan fekszik a földön
 
Így segíthetsz a kutyán : 

Nagyon figyeljen kutyája viselkedésére 

Kutyája viselkedésének elemzése segít jobban megérteni, hogy esetleg szomorú-e.
Néha a szokásos rutinjukban vagy a környezetükben bekövetkezett változás azt eredményezheti, hogy kutyája egy ideig rosszul érzi magát.
Nagyon fontos egy kutya számára, hogy tudja, mire számítson a nap folyamán, és jól érezze magát a környezetében.
 
Töltsön időt a kutyájával való interakcióra
Még akkor is, ha bent van, szánjon időt a kutyája játékára vagy kiképzésére . Próbáljon kitalálni olyan új játékokat, amelyek megkövetelik, hogy kapcsolatba lépjen a kutyájával, mivel ez nagyszerű módja annak, hogy kedvencét felizgassa, és feldobja a hangulatát, és a tiédet is.
Liz Clifton, a mentőkutyák rehabilitátora hasznos betekintést nyújt a kutyájával való interakcióhoz:
  • Snuffle szőnyeg – megvásárolhatja ezeket, vagy saját maga is készíthet egyet háziállat-biztos gumiszőnyeggel és állatbarát anyagcsíkokkal. Kiszórhatja az egészséges finomságokat, amelyeket a kutyája megszagol.
  • Méretének megfelelő ásóláda. Ez lehet egy kisállat számára biztonságos kartondoboz, amely tele van kisállatbiztos, aprított ágyneművel, amelybe egészséges finomságokat, rágókat vagy játékokat rejthet el.
  • Élvezze a pihentető zenét, a meditációkat vagy az Animal Reikit együtt, hogy segítsen ellazulni, megnyugodni, feloldani a stresszt és újra egyensúlyba hozni érzelmeit.
  • A kutyák méretének megfelelő biztonságos odú . Ez olyan egyszerű lehet, mint egy kisállat-biztonsági kartondoboz, benne kedvencük biztonságos ágyneművel. Vagy egy kisállat számára biztonságos anyagdarab az asztal fölött vagy a két fotel közötti rés fölött.
  • Licky mat – ez bármilyen állatbarát lehet, amelyre egészséges finomságokat kenhet, például kedvenc húslevesét.
Kutya ül a kartondobozban
 

Biztosítson nekik annyi fényt (vagy ideális esetben napsütést), amennyit csak lehetséges

Az emberekhez hasonlóan a téli fényhiány alacsonyabb hangulati szintet okozhat, ezért nagyon fontos, hogy kutyája minél több fényt érjen el.
Amikor csak lehetséges, vigye ki a kutyáját sétálni, vagy próbáljon ki olyan taktikákat, mint például, hogy az ágyát közelebb vigye az ablakhoz, vagy akár több mesterséges világítást is használjon.

Gondoskodjon arról, hogy kutyája napközben mozogjon

A téli hónapok hidegebbek és sötétebbek, és csábító lehet, hogy kihagyjon egy gyakorlatot vagy egy sétát a szabadban, de az emberekhez hasonlóan ez is jelentős hatással lehet kutyája hangulatára. Már egy rövid séta is javíthatja kutyája és a saját hangulatát.

Rorrás: reagersdiegest.co.uk
pixabay.com

Tetszett a cikk?

 

Cikkajánló

További cikkek »